27 Aralık 2009

Custom Made Men - Kişiye Özel Yapım Erkekler

Aslında yukarıdaki resmin konuyla çokta alakası olmayabilir.Sadece ucundan azcık alakalı olduğu ve çok sevdiğim filmlerden birine ait olduğu için orada(Film: The Ugly Truth)

Kadınlar kötü adam tipli erkeklerden hoşlanırlar denir.Hani şu çapkın,gecelerin adamı,geçmişinde bir sürü kız olan,tehlikeli,karı kız,kumar vs herşeyle alakası olan kısaca "iyi bir koca adayı" olmayan tüm erkeklerden hoşlanma potansiyelimiz olduğu düşünülüyor.

Yanlış!!

Aslında tek derdimiz sanat! Evet garip geldi kulağa böyle diyince biliyorum.Leonardo Da Vinci bile bir heykel yapmadan önce o mermerin içindeki muhteşem sanat eserini gördüğünü ve sabırsızca işe koyulduğunu söylemiş.Biz de böyleyiz.O mermer bloğun yani kendini bir şey sanan özgüven manyağı adamın içinde çok şahane bir heykel görmekteyiz,yani "İdeal Adam" heykelini.
Kadın,ola ki o mermer blogu sahiplenebildiyse,vakit geçirmeden çalışmaya başlar sanat aşkıyla."Onu giymesen bunu giysen..","Siz hep arkadaşlarınla böyle playstation oynuyosunuz,sen PES'i benden daha çok seviyosun heralde?","Hadi gel Mango'da yeni sezon varmış.Sen şimdi sıraya gir ben bişiler kapıp gelicem" gibi küçük dileklerle o erkeği baştan aşağıya değiştirir.Mermer şekillendikçe keyif alır.Erkek bir erkeğin bilmesinin gereksiz olduğu konularda fikir sahibi olmaya başladıkça,hanım kişimizin isteklerini o söylemeden bildikçe,o hanımın içindeki "ideal erkek" oldukça hanfendi mutlu olur.Daha yontulmamış kısımlara bakıp daha bir hırsla başlar çabalamaya.
Taa ki,
O erkek tam bir sanat eseri oluncaya kadar.Tıpkı bir sanatçı gibi,yaptığı bitirdiği heykele hayran hayran bakar ve kenara koyup izler.Kıskanır,herkese gösterir,herkesten sakınır.Hayatının merkezine koyar.
Ama sadece Başka bir mermer bloğu ve içindeki heykel potansiyelini görünceye dek.

Başka bir heykel çalışması,yeni bir tutkulu aşktır ve eski heykelin elden çıkmasını gerektirir.O eski heykel yani "ideal erkek" başka bir kadın için o kadar da ideal değildir,hala pürüzlü yerleri vardır,bazı yerleri yeterince simetrik değildir.En baştan tekrar çalışmaya başlar o da aynı erkek üstünde olan erkeğe olur.kendini yeniden bir sanatçının ellerine bırakır.
Ve bu böyle gider.
En sonunda,eğer herkesin onu tamamen kendi istediği gibi yontmasına izin verirse her tarafı şekillendirilmiş ama aslında bütüne bakıldığında şekilsiz ve mutsuz bir mermer yığınına dönüşebilir.
Bu kötüdür tabii.

Ufak bir tavsiye beyler,evet karşınızdaki bayanın gözündeki ideal erkek özelliklerine sahip olmak can yakmaz hatta onu mutlu eder ve iyi bir şeydir bu.Fakat onu elinde tutmanın en temel ve aynı zamanda en zor yolu ideal erkeğe yaklaşmak ama asla tam bir ideal erkek olmamaktır.Sizi rahatsız etmeyen özellikleri,kaldırabildiğiniz kadarını
alın ama orda bırakın işte.

Bir anlamda göster ama elletme gibi bişiy :)

Bu da bugünkü acı gerçeğimizdi,itirazı olan? :)

3 yorum:

Ege Sağın dedi ki...

Güzel yazmışsın Ahenk'ciğim ama öfke kusmam gerek zira değiştirilmeye çalışmaktan nefret ederim :D

Afush dedi ki...

En son hatırladığımda sen değil miydin? "Off.. kendimi kaybetmişim ben." diyen =)

Ege Sağın dedi ki...

Arkadaşım oldu bi kaza :D Ayrıca değiştirilmeye çalışmaktan nefret ettiğim için ayrıldık biz :)