08 Eylül 2009

Oh Heathcliff, how we missed you..

Emily Bronte'nin yazmış olduğu bir klasik hatta yazdıktan sonra ölüp gitmesi nedeniyle tek klasik olan Wuthering Heights (Türkçe olarak Uğultulu Tepeler/Rüzgarlı Bayır veya azerice Tufanlı Aşırım..-hehe-) eserini hepimiz biliyoruz sanırım.Okumayanlarınız varsa da yazarının ve/veya kitabın ismini duymuştur.

Bu eserin genelde lisede kitabı okutulur ardından da filmi izletilir.(genellemenin kaynağı ekşi sözlüktür).Bornova Anadolu Lisesi'nde okuduğum dönemde bizim için de öyleydi.
Okuduğumuz ingilizce versiyonu ve arkasından izlediğimiz 1992 yapımı filmi bizleri(ben ve birkaç kız arkadaşı daha) canlandırdığı muhteşem kaotik ve karizmatik karakter Heathcliff sayesinde birer Ralph Fiennes hayranı yaptı.

Şu sıralarda bu güzel eser tekrar filme alınmaktaymış.Ralph Fiennes'in boşluğunu dolduracak kişiyi merak edip ufak bir araştırma yaptığımda bayağı şaşırdım,çünkü yeni Heathcliff'imiz Ed Westwick yani Gossip Girl dizisinden bolca tanıyıp gördüğümüz Chuck Bass.

Bilen bilir, Chuck Bass karakterini Gossip Girl'ün kitap serisinde ilk okuduğum ve dizisinde ilk gördüğüm günden beri hayranlıkla okuyor+izliyorum.Eddieciğimi(evet o derece samimiyiz) de bir çok açıdan "Vay be.." diyerek takip eden biriyim ama Heathcliff gibi bir karakterin altından kalkabilecek mi bu konuda ciddi şüphelerim var.İzleyip göreceğiz..

Yeni Catherine karakteri ise(cidden merak ediyor muyuz ki?) eski bir Bond kızı olan Gemma Arterton."Yağmur altında beyaz geceliğiyle dışarıda koşturan kız sahnesi" için bir Bond kızından daha süper vücutlu birini bulamazlardı herhalde..


Cathy:Sana olan aşkım şey gibi..Biber.
İzleyenler:WTF?!?! hahahaha..
(gerçektir =) )