03 Kasım 2009

TURK2009'un Ardından =)


Kayıt masasında biz!!

Turk2009(nam-ı diğer Türk Rotaractları Buluşması)'nı düzenledik geçen haftasonu İzmir Efes Rotaract Klübü olarak.Daha doğrusu düzenlenmesi uzun süren bir organizasyondu fakat perdelerin açıldığı ve herşeyin sunulduğu zaman geçen perşembe-cuma-cumartesi ve pazar günleriydi.
Gerçekten güzel bir konferanstı Alphan Manas,Alp Limoncuoğlu,Bay J,Ahmet Şerif İzgören gibi gayet işlerinde başarılı ve güzel konuklarımız vardı.
Detaylı bilgi için şuraya tıklayabilirsiniz: www.turk2009.com

Neysee geldik işin "review" kısmına..Bakalım Turk'un ardından neler düşünüyormuşum,neler olup bitmiş:
(Tabii "Bana ne be ne düşündüğünden" diyebilirsiniz ama böyle dicekseniz blogumda ne işin var o zman diye sorarlar adama :D )

1-Bir organizasyona ev sahipliği yapan klübün üyesi olmak ve orada koşuşturmak aslında güzel bir durum,ne kadar insanlar size "Hasta mısın sen? İşin gücün yok bi de üstüne para verip kendini harcıyosun..."deseler de eğlenceli.
2-Bazı insanları ince,çıtkırıldım,nazik görebilir ve organizasyon esnasında 2-3 güne kadar öleceklerini düşünebilirsiniz.Hatta bayan olurlarsa haklarında "İnşallah ölmez yorgunluktan.Çok zorladı kendini." filan diyebilirsiniz ama onları sanki biyoniklermişçesine gece 3-4 te ve ertesi sabah 7 de etrafta koştururlarken görebilirsiniz.Şaka gibi.
3-Asla öyle bir insan olamadım.Çok çok çok özeniyorum orası ayrı.Şu anda bu yazıyı yazarken biraz ateşim olduğunu düşünürsek anca özenebiliyorum.
4-Sinirler çoğunlukla gergin olur,anlamsız sert çıkışlar yaşanır,millet aynı anda hem birbirine gaz verir hem de sakinleştirmeye çalışır.2'li 3'lü gruplar halinde fesat fısıldaşanlar,durumundan nefret edenler,bir kaç saatçik uyku için birini öldürmeye hazır olanlar vs vs.. etrafınızdaki tüm normal görünümlü insanlar bir anda psikopata dönüşebilir.
5-Gecenin bir yarısı konuklarınız kaza geçirmiş diye haber alıp yataktan fırlatılıp lobide endişeyle bekletilebilir,haberden bir kaç saat sonra hastahanede bulunanlar tarafından bir şekilde size gelen "Bişeyleri yokmuş ya şok geçirmişler sadece" sözüne 5-6 kişi zaten laçkalaşmış sinirlerle gecenin 4 ünde gülebilir ve tam olarak neye güldüğünüzü de anlamayabilirsiniz.Sanırım çok daha fena şeyler beklediğimizden bir anda sinirler boşaldı falan.
6-Bilmem kaç yıldır dinlediğiniz ve hep nasıl biri olduğunu merak ettiğiniz bir Radyo Dj 'iyle tanışabilirsiniz,kendisiyle kahve içebilir,kahvaltı yapabilir,muhabbet edebilirsiniz ve kaçınılmaz olarak bu yüzden fazla sevindirik olmanızla dalga geçilebilir =) ama olsun he he he.
7-Bahsi geçen kişiyi almaya havaalanına gittiğinizde uçaktan bir bir ünlüler inerken bakakalabilirsiniz.Ama cidden ne uçaktı o ya..Nasıl toplamışlar onları bir uçağa merak ediyorum.
8-Yemeğe dönüşümlü olarak gitmek diye bir kavram vardır.Bilmiyorsanız kayıt masasında durun.Öğrenirsiniz.
9-Eğer odanız oteldeyse ve bir rezervasyon sorunundan ötürü diğer arkadaşlarınızın odası otele uzak bungalovlardaysa odanız malzeme/bavul odası olarak görülebilir,herkes herşeyini veya herhangi birini sizin odada arayabilir.Bir arkadaş konu hakkında "Burası da X gibi,gelen giden belli değil..." demişti ama o x i buraya yazmayayım :D
10-Eğer gelecek hafta 2 tane zor quiziniz bir sürü ödeviniz ve 2 hafta sonra sınavlarınız varsa,kendinizi hasta hissediyorsanız partiye gitmezsiniz.Sonra videoları izleyip kendinizi berbat hissedersiniz.Baya şey kaçırmışsınızdır.Mantıken doğru kararı verdim iyi ki uyudum ben derken içten içe baya bi saydırırsınız hocalara da ,bünyeye de,bağışıklık sistemine de..
11-Nedense oteldeki turistler sizinle umutsuzca iletişim kurmaya çabalar ama hiç biri ingilizce bilmez.Zaten bilseler de aranızdan çıkan bir arkadaş anlamsızca "Biz hastaneden değiliz" demeye çalışır kendilerine,neden böyle demeye çalıştığını kendisi de bilmez :D Yorgunluk işte..
12-Herkesin 1 saatte hazırlandığı gala yemeğine(hani şu abiye kıyafetler,yapılı saçlar makyajlar falan..) maksimum 15-20 dk da hazırlanmak durumunda kalabilirsiniz.
13-Bahsi geçen gala salonundaki sandalyelere parlak kumaşları bağlamak zorunda kalmış olanlardan biri bile olabilirsiniz hatta.Çünkü el atmazsanız yetişmeyecektir..
14-Tamam bu çok kişisel bir madde ama bu lafı sokmak zorundayım burada.Güzel güzel hazırlanırsınız,saç makyaj elbise her bişiy güzeldir ve gerek kendi kendinize ettiğiniz gerek arkadaşlarınızdan aldığınız iltifatlarla mutlu olursunuz...
15-Birileri size yardım teklif eder,bazıları yardım eder.Hatta bu teklif veya yardımlar hiç beklemediğiniz kimselerden gelebilir.Gerçekten şaşırırsınız.Gecenin bi saatinde arayıp uyandırdığınız sizin yanınızda olmaya hazır çok özel birinin hayatınızda olduğuna minnettar olursunuz =) Bazı kişiler hakkında da olay aynı değildir.Hayal kırıklığının doruklarına çıktığınız anlar olabilir.Neyse..Hayat bu,her şey olabilir.(kişisel madde 2 oldu bu da)
16-Yukarıda anlatılanlardan ve daha fazlasından ötürü kendinizi en beğendiğiniz zamanda hiç bir fotonuz yoktur nedense...Aslında önemli değil fakat sinir bozucu.
17-Oda arkadaşınızın ve sevdiğiniz diğer insanların partiyi düzenleyenlerden olduğunu bilmek,onların orda eğlenmesi,hatta sizi de arayıp çağırmaları ama türlü nedenden ötürü gidememek.İşte bu paha biçilemez derecede sinir bozucudur.Mantıklı düşünceden ve herkes eğlenirken eğlenceyi kaçırmaktan nefret ediyorum.
18-Kaçırdığım partide pole dancerlar falan varmış yahu :D Sağ olsun düzenleyenler de mütevazi davranmadılar.Nasıl geçti diye sorduğumda "Bana sorma gelenlere sor ben anlatmayayım" diyerek iyice kötü hissettirdiler.
20-Konuşmacı konuk olarak orada bulunan insanların bazılarının ne derece hayatta başarılı olduklarını,bazı işleri ne derece çözmüş olduklarını duydukça hayret edersiniz,hayran olursunuz."Ben de!! Ben de!!" Hissi sarar içinizi.
21-Tüm kongre boyunca çalışan/koşturan herkes ne derece yorgun olduğundan bahseder.Ne kadar çalıştıkları,neler yaptıkları hatta ne kadar az uyudukları konusunda muhabbetler içinde anlamsız bir üstünlük kurmaya çalışırlar nedense..
22-Sizin tanımadığınız fakat sizi tanıyan bir sürü konuk vardır.Üstünüzde organizasyondan olduğunuzu belli eden tshirtünüz ve yaka kartınız yokken bile sabah bir sürü insan size günaydın der.Selam verirler falan.Şaşırırsınız.
23-Resepsiyondaki adam size fazla yakın bir ilgi gösterebilir.Hala düşünüyorum bu adam beni her gördüğünde neden göz kırpıyodu diye.Ne ara o kadar samimi olduk ki?
24-İlkokul arkadaşınızı facebooktan bulamıyorsanız müjde,kendisini bir kişisel gelişim eğitiminde bulabilirsiniz =)
25-Yanınıza aldığınız topuklularla yürüyemeyeceğinizi,30 dkdan sonra öleceğinizi sanırsınız daha ayakkabıları bavulunuza yerleştirirken.Siz bir de ayağınızda onlar varken ve bir iş acilen yetişmesi gerekirken görün.Yürümek ne kelime.Uçulabiliyor o topuklarla,zerre acı hissetmiyorsunuz =)
26 -Her şeyin sonunda son gün insanlara katılım sertifikalarını verirken onlardan güzel geri dönümler almak ise paha biçilemez sanırım =)

Son Not-Tabi dönerken arabaya koymaları gerektiği halde herşeyi alıpta elbisemin içinde bulunduğu torbayı koymayan arkadaşlara da teşekkürü borç biliyorum :P

Ekleyemediğim,unuttuğum şeyler kesinlikle olmuştur ama bu sefer bu kadar.
Sonuç olarak orda bulunan ve bu görüşlere olumlu/olumsuz bir şekilde katkısı bulunan her misafire, her arkadaşıma teşekkürler =)

Not2:Bay J'nin bizden bahsettiği kısım burada(İlkemcim bu sadece sana ithaf edilmiştir =) )

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Valla bukadar güzel anlatılırdı :)

Bu arada o gece 3-4 sabah 7 koşturma mesailerinin acısı sonraki günlerde kronik yorgunluk ve uyku hali şeklinde ortaya çıkıyor ;) koştururken durup dinlenme gibi bir aktivite yapmadığımız için bünye dinlenmeye başlayınca reaksiyon gösteriyor :))