16 Ağustos 2009

Kraliçeyle Bir Gece..

Ortam insanı ve sanat dostu kişiliğime uygun olarak 15 Ağustos gecesi Çeşme Açıkhava'daki "Sezen Aksu ve Arkadaşları" konserindeydim."Ve arkadaşları" dediğimiz insanların Fahir Atakoğlu,Erkan Oğur ve Aykut Gürel olması da dikkate değerdi.

Konser bilindik Sezen Aksu konserlerinden çok çok farklıydı."Gel gel sarışınım" falan gibi şarkıları söylediği "Hadi hoppa dans etmeyen kalmasın" tarzında değildi.Orkestrada öncelikle Fahir Atakoğlu'nun sonrasında çellonun,saksafonun,yan flüdün bile olduğu daha çok sanatsal bir şölen gibiydi diyebiliriz.Hep söylediği parçaları söylememesi ve konserlerinde genelde(hatta hiç?) seslendirmediği Ünzile gibi parçaları seslendirmesinin yanı sıra,Sertap Erener'in söylediği La'l'i,Zeki Müren'den parçaları,türküleri ve hatta İtalyanca,Rumca şarkıları söylemesi de konseri tadından yenmez yaptı..Uzun lafın kısası MUHTEŞEMDİ!!

Kendisinin deyimiyle "Konsepti farklı"ydı bu konserin =) Kesinlikle görülesi,gidilesiydi.

Merak eden arkadaşlar için kıskandırmaca fotografı:

"ne gemiler yaktım, ne gemiler yaktım
o kadar yandı ki canım sonunda karşıdan baktım
ne göreyim kendime yıldızlardan daha uzaktım

bu kızı yeniden büyütmeliyim
kor ateşlerde yürütmeliyim
değirmenlerde öğütmeliyim
farkındayım, farkındayım

kazanmalı kaybetmeliyim
aşk uğruna harbetmeliyim
bu kızı yeniden büyütmeliyim
farkındayım, farkındayım"

Gözlemler(ve kişisel konser notları):

1-Konserin tadı seninle beraber gelipte şarkılara eşlik edip,yorum yapıp hatta arada oturduğu yerden kıpraşarak oynayanla çıkar.Gerçekten güzel konserlere gerçekten güzel insanlarla gidin.
2-Elbiseler vücut güzel olsa da insanda kötü durabilirler.Sahnedeki kişiler dikkat etmeli bunlara.(Hatta herkes etmeli bence)
3-Konser sonrası aç bünyeyi doyurma çabasında adana yemenin bi usulü varmış.Ben bilemedim,siz usulüne göre yiyin.
4-Araba park etme eylemi yan koltukta oturanlar tarafından izlenmesi zevkli olabilen bir eylemdir.Öyledir yani.Kaldırıma sıfır parketmeyi başarana kadar uğraşın,stres olmayın.
5-Protokolde oturanlar da girişte sıra bekler.(Biz protokolüz,biz de mi beklicez yaani? denmez (bkz.biz businesstik biz de mi öldük?))
6-Yeni asfalt dökülmüş yollarda yavaş gidilmelidir,aklınızda bulunsun.Nedenini düşünmeyin o insanlar o kadar yavaş gidiyorlarsa iyi bir nedeni olmalıdır.
7-Alaçatı'da gece 2 den sonra hayat yok.
8-Yaz mevsimi çok güzel bir mevsimdir,değerini bilin.
9-Sezen Aksu candır,konserleri gidilesidir.
10-İzmirli olmak gurur duyulacak muhteşem bir şeydir.

Hiç yorum yok: