13 Ekim 2010

Afush'a Malum Olur

"Ölü Balalar Görirem"-6.His Azerice Dublaj*.(AzTV)
*Based on a true story=)
-------

Birkaç gündür değişik bir durum içerisindeyim.Biraz komik aslında,kendimi uydu anteni gibi hissetmeme neden oluyor,anlatayım.
Derslerimin insan üstü yoğunluğundan mıdır nedir bilemem ama sanırım bir sebepten algılarım açıldı,6.hissim coştu.Dünyanın öbür ucundaki sevdiklerim,sevenlerim beni düşündüklerinde bariz bir biçimde bunu hissediyor,farkediyorum.Tabii bunlar daha çok özlem bazlı düşünceler oluyor.


Mesela annemin,babamın,beni çok seven bir arkadaşımın "Keşke sen de burada olsaydın","Ah seni öyle çok andık ki.","Aradım ama ulaşılamıyordun.Mesajımı görüp mü geldin?" vs. durumlarının çoğunda 5-10 dk içinde bunlar bana adeta malum oluyor,durup dururken aklıma beni düşünen kişi geliyor ve bir türlü aklımdan atamıyorum o kişiyi.
O kişi hala aklımdayken bilgisayarı açmamla kendisinden gelmiş bir mesajı görüyorum, veya açar açmaz o kişi/ler bana gelip "Seni çok özlediiim!!Nasıl da hissettin tam seni düşünüyordum." veya "Ya duydun da mı geldin kızım...Biz de tam seni ne biçim özlediğimizi söylüyorduk!" deyiveriyorlar.Asıl ilginç olanı bu kişiler sürekli iletişimde olduğum,her allahın günü konuştuğum kişiler de olmayabiliyor,hatta olmuyor genelde.
En yakın olan örnekler ise daha bu sabah "Aaa X bana bişi dicek galiba" hissiyle facebook'umu açmış olmam ve o X kişisinin bana 10 dk önce özlem dolu bir mesaj attığını görmem,geçenlerde tam ben uyurken telefonun çalması,uyanıp gerçekten telefonu açıp babamla konuşmam ve kendisine "Baba çok uykum var 1-2 saat uyuyım arıcam seni ben." diyip kapatmam ama aslında telefonun hiç çalmamış olması,hiç konuşmamış olmamız,fakat aynı vakitlerde beni gerçekten arıyor fakat telefonun çekmemesinden dolayı ulaşamıyor olması.
Dersteyken aklıma bir anda kankamın düşmesi,adeta yerimde duramamam ve koşa koşa msne gelip ben dersteyken kankamın yolladığı mesajları okumam.
Neler oluyor bilmiyorum ama çok ilginç geliyor bana.Acaba diğer insanlara da oluyor mu böyle şeyler veya nasıl geliştirilebilir?
Mesela sen,sevgili şu anda bu yazıyı okuyan,böyle şeyler yaşıyor musun?Yaşadın mı?

1 yorum:

Ece dedi ki...

ben bunları hiç yaşamadım. bu şekilde değil yani. aradığım/mesaj attığım insanlar 'e tam ben de seni düşünürken yapmasaydın?' tarzı tepkiler veriyo. sanırım senin tersine yakın :P