12 Nisan 2010

Oje Renginden Halet-i Ruhiye Tahlili



Aslında bu yazıyı yazmıyor olmalıyım.Yapılacak çok daha gerekli ve önemli işlerim var,mesela ardışık 4 gün içinde gireceğim 6 sınavın bana vereceği sınırsız adrenalin ve eğlenceye kendimi hazırlamak gibi...

Normal insanlar buna ders çalışmak derken,uyu(ya)mayan,yorul(a)mayan,doğru düzgün yemek y(iy)emeyen,değişik değişik konularda bilgiler veren ders kitaplarını okumaktan kendini çekip al(a)mayan bünyeler olan biz "zorunlu insansı-androidler",bu duruma sınav dönemi diyoruz...

Biliyorsunuz ki kız milleti hayatında olup biten herşeyi herkese anlatabilen bir yapıya sahiptir.Herkese olmasa da,emin olun birilerine naklen yayın yetiştiriliyordur her an bir şeyler =) Ama en sessiz,en yalnız,en içine kapanık kız bile hayatında olup biteni dış görünüşteki küçük veya büyük değişikliklerle ifade eder.Aldatılır/terk edilir saçının rengi değişir,kilo alır kıyafetleri bollaşır,kilo verir kendine güveni gelir skinny kotlar-dekolte bluzlara dalar,güneşi görür pespembe giyinir,regl dönemine girer koyu renkleri giyer..vs.

Peki sınav dönemindeki bu içindeki sıkıntıyı dışa vuramayan hanım gencimiz ne yapar?Söyleyeyim.Ne saçını değiştirebilir,ne de uzun uzun makyaj yapıp kıyafet kombinler.

En kısa zamanda hallolan dışavurum olarak,tırnaklarını ojeler =)

Öyle ki sınav döneminde zaman zaman insan duş yapmaya bile vakit bulamamaktan yakınabilmektedir.Oysa ki ojeyi sürersiniz,siz çalışırken o uslu uslu kendi kendine kurur.Zaten bir sandalyeye oturup mıh gibi oraya yerleşip sittin saat ders çalışıldığından o ojenin hiç bir yere bulaşma derdi yoktur.

Oje renginin kısa aralıklarla değişmesi kişinin genel ruh durumunun değişmesi,ojenin sürekli silinip tekrar sürülmesi ise kişinin hafif hafif kafayı yeme noktasına geldiğinin göstergesidir.Çünkü acı ojeler dahil her oje stres altında vuku bulan belli bir tırnak tırtıklama seviyesinden sonra soyulmakta ve psikolojik baskının acı gerçeğini tırnaklarda bir iz olarak bırakmaktadır.

Genel bilgiden sonra istatistiki verilerimi sizlere sunuyorum:

Bu sınav döneminde 1haftada sürdüğüm oje sayısı 9,değiştirdiğim renk sayısı 5.Toplam sahip olduğum oje sayısı 6.

Renk skalam ise sırasıyla;

Şeffaf-Kendinden memnun.Normal hal.
Gül kurusu-Önemli bir işlere girişecek.Ciddi ama enerjik.
Domates Kırmızısı-Kolları iyice sıvamış,girişmiş,"Ya İstiklal,Ya Ölüm!" diye bağırmakta.
Cart Pembe-İddialılık giderek düşüyor görüyorsunuz ama hala savaşıyor.
Siyahımsı Mor(şu anda tırnaklarımda)-Hafiften teslim bayrağı tarzı.Kaderini kabullenme ama gene de yas siyahı değil.

Ya, böyle işte.Durumum yeterince açık ve net.
Şimdi gidip derslerime geri dönmeli ve yeni ojeli parlak tırnaklarımla klavye ve kitapları aşındıra aşındıra şu ortalamayı yükseltmeliyim.
Düşmemesi bile yeterli olabilecek sanırım.

Tüm sınav gazilerine selam olsun.


2 yorum:

MeTaLBeBeK dedi ki...

Çok güzel dile getirmişsin, sonuna kadar katılıyorum, oje bambaşka bir dışavurum kesinlikle :)

Lokum Hanim dedi ki...

Aman tanrim benim durumum nedir oylese hic bir zaman bir rengi 2 gunden fazla tutmuyorum =D

Ornek buyrun bloga :)

insideofmypurse.blogspot.com

Hamis: Saka bir yana cok guzel yazmissin ellerine saglik. Ve kesinlikle katiliyorum mutsuzsam renkli ojelerimden mumkun oldugu kadar uzaktayim..