11 Ocak 2010

Gustave Klimt'ten MJ Manzaraları

Michael Jackson'ın "The Ultimate Hits" DVDsini izlerken yazıyorum bu satırları.Hazır konsepte uymuşken bugün annemle farkettiğimiz bir şeyi paylaşmak istedim.Anlamsız ama hak vereceksiniz bence bize =)

Yukarda görmüş olduğunuz resim Gustave Klimt'in 1904 yılında yapmış olduğu "Su Yılanı" adlı tablo.Kendisi ünlü bir ressam,muhtemelen Michael Jackson'ı hiç tanımamıştır,ölmeden önce belki adını duymuş olsa bile onun beyaz halini hiç ama hiç bilmediğine eminim.
Fakat size de sağ üstte ki kafa Michael Jackson'mış gibi gelmiyor mu?
O ince kaşlar,bembeyaz ten,incecik burun ve hatta saçındaki minik lülemsi dalga.Aynı o yahu.
Annemle baya bir şaşırdık :D

Bu arada Michael Jackson Thriller klibindeki haliyle über sevimli bi insanmış,görüntüsü,ses tonu, yürüyüş tarzıyla onu çok tatlı bulduğumu itiraf etmeliyim.Çocuklarımın onu sadece dvdlerden tanıyacak olması ve benim evde kendi kendime engel olamadan yaptığım Thriller dansıma bazı müsait yerleriyle gülücek olmaları ne acı.
O "Jacko the Wacko" idi belki ama küçükken en büyük hayalim konserlerinden birine gitmekti.Nasip değilmiş diyelim,napalım ki.
Umarım olduğu yerde iyidir =)

1 yorum:

Ege Sağın dedi ki...

Güzel yazı olmuş ya =) Ve cidden baya benziyor yani, ben özellikle birisi onu çizmiş sandım sonra 1904 falan dediğinde şok oldum :D

Ayrıca ölmemiş olabilitesi var bence kendisinin, Elvis gibi yapmış da olabilir. Öyle olsun lan. Ölmesin =(